Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri
Produse (6713)

Gratare metalice presate

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Gratare metalice presate
Out Of stock
Descriere
Gratarele metalice presate pentru pardoseli sunt elemente de constructii pe care se poate circula si care servesc la acoperirea platformelor, puntilor si podetelor, dar nu se pot neglija nici constructiile civile.

Pentru aspectul lor estetic este convenabil a se utiliza in spatii care impun mari pretentii privind executarea arhitecturala, datorita gamei largi de materiale si dimensiuni oferind diferite moduri de utilizare a gratarelor metalice presate. Pentru suprafetele de deplasare a autovehiculelor ( spalatorii auto, acoperire canale, rampe ) sunt recomandate gratarele metalice pentru incarcari ridicate, iar pentru spatiile unde se gasesc lichide uleioase, zapada sau gheata sunt recomandate gratarele metalice cu suprafata antiderapanta.
Gratarele metalice presate cu ochiuri mici, sunt convenabile a se utiliza pentru spatiile accesibile publicului, stergatori in fata cladirilor, acoperirea “curtilor englezesti” si alte locuri unde nu este posibil sa se utilizeze gratarul metalic cu dimensiuni standard ale ochiurilor gratarului metalic.
Gratarele metalice presate pentru pardoseli sunt fabricate conform DIN 24537
    
Pentru determinarea incarcarii suprafetei pe care se poate circula, gratarele metalice sunt dimensionate pe baza regulamentului ZH 1/196 si RAL-67 638 si CSN 746 930 in asa fel incat ca la incarcarea cu o sarcina individuala de 1,5 KN concentrata pe o suprafata de  200 x 200 mm sageata gratarului metalic sa nu depaseasca valoarea 1/200 din pasul liber de sprijin pe care gratarul metalic este asezat, dar totodata nu va depasi valoarea de 4 mm.

Ca si in cazul gratarelor metalice sudate prin rezistenta ( SP ) este folosita metoda de sudura automata a benzii de bordurare. Banda de bordurare este presata de benzile portante in directia barelor secundare iar cu ajutorul a 2 discuri de sudura vor fi sudate de fiecare nervura portanta in 2 puncte rezultand o imbinare de inalta calitate.

Conform normelor privind securitatea muncii valabile, trebuie, ca toate locurile unde exista pericol de alunecare a persoanelor eventual de cadere a oamenilor sau obiectelor sa fie prevazute cu o bordura cu o inaltime de cel putin 100 mm peste nivelul pardoselii.

Aceasta bordura, in unele cazuri, poate fi executata in mod aparte, direct pe gratarele metalice, formand marginea pardoselii din jurul elementelor ( utilajelor, conductelor, stalpilor, etc ) care traverseaza platforma. Toate gratarele metalice pentru pardoseli trebuiesc fixate la constructia portanta in asa fel incat la cedarea unei imbinari cu suruburi a elementelor de fixare sa nu se produca prabusirea gratarului metalic din constructie.
    
Gratare patrate:
In conformitate cu instructiunile asociatiilor profesioanale pentru gratarele metalice patrate ( lungimea si latimea gratarului sunt egale ) trebuie sa se tina cont de modul in care vor fi asezate si anume:

• In cazul in care gratarul metalic va fi montat pe 2 reazeme, exista o singura pozitie, adica cu directia axelor principale ( benzilor portante ) perpendicular pe directia reazemelor, excluzand astfel pericolul de indoire a gratarului metalic sau chiar de cadere a obiectelor sau persoanelor ce se vor afla situate deasupra gratarului metalic.

• Din acest motiv pentru gratarele metalice de forma patrata este bine sa se prevada reazeme pe toate cele 4 laturi.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura