Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 13 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri
Produse (6713)

Teava rotunda sudata inox

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Ţeava Rotunda Sudata Inox
Out Of stock
Descriere
Tevile rotunde din inox sudate sunt rezistente la coroziune si sunt ideale pentru mediul lichid si transporturile de gaze in toate tipurile de industrie.

Tevile pot avea suprafata periata, lustruita si decapata.

Productia tevilor rotunde sudate din inox, urmareste mai multe etape:

Topire
Otelul inoxidabil este unul dintre cele mai reciclate materiale din lume. Aproximativ 90% din fiecare lot nou este provenit din resturi. La uzinele de topire se foloseste cuptorul cu arc electric, rafinarea AOD / CLU si tratarea acestuia la temperatura prin adaugarea de elemente suplimentare la aliaj in cantitati si la temperaturi precise. Rafinarea si curatarea calitativa sunt esentiale pentru producerea in otelurilor speciale rezistente la coroziune si caldura.

Productia continua
Exista doua metode de fabricare a tevii de inox. Ele pot fi produse din bobine mari de tabla de inox, care sunt sudate fara intrerupere, aceasta se numeste productie continua, sau pot fi produse la dimensiuni mari, pe rand cate o bucata, numindu-se productie in loturi.

Materialul de pornire pentru realizarea tevii continue de inox este o bobina de de inox cu grosimea si latimea potrivite pentru dimensiunea necesara a tevii. Banda este formata printr-o serie de role pentru a realiza o sectiune circulara complet uniforma.

Productia in serie
Pentru productia in serie, materia prima este placa de inox. Teava de inox produsa in serie include grosimi de perete de pana la 5 centimetri pentru cele mai mari tevi.

Sudare
Pentru productia in lot, placa ajunge la utilajul de debitat la lungimea si latimea corecta pentru dimensiunea conductei care urmeaza sa fie fabricata. Mai intai, marginile placii de inox sunt formate pentru a asigura geometria corecta in sudura. Apoi, intreaga conducta este roluita pentru a furniza carcasa cilindrica pentru sudare.

Dupa ce carcasa este laminata, imbinarea este sudata intermediar pana la operatia de sudare finala. Carcasa este transferata apoi in masina de sudura. Exista diferite tipuri de sudura: pe diametrul interior sau exterior, cu sau fara metal de umplere, conform specificatiilor pentru teava.

Infasurarea rulourilor in linie
In productia continua, fiecare sudura este prelucrata la rece, astfel ca tratamentul termic ulterior va produce o rafinare a punctelor in structura de sudura, care asigura un profil superior al sudurii in sectiune transversala, atat in interior, cat si in exterior. Un dorn de rulare in interiorul tevii sustine sectiunea care este rulata, care tine dornul in locul potrivit pentru a sustine prelucrarea cu bile.

Calirea
Prin calire se recristalizeaza structura interna a otelului inoxidabil, care fusese modificata in procesul de laminare.

In productia continua, tevile de inox sunt recoapte in linie urmand imediat racirea cu apa. Toate tevile produse continuu sunt calite in linie.

In productia de lot, calirea tevilor taiate se face intr-un cuptor separat. Odata ce teava atinge temperatura minima necesara de recoacere, aceasta este mentinuta pentru o perioada de timp proportionala cu grosimea peretelui si apoi se stinge cu apa prin plasarea tevii intr-un rezervor de apa adiacent cuptorului. O teava dreapta cu o sectiune circulara, este produsa prin presarea acesteia intr-o matrita cu dimensiunea finala corecta.

Taiere
Teava continua este taiata in lungimi dorite de un dispozitiv special care monitorizeaza lungimea produsa.

Indreptarea mecanica
Formarea la rece, sudarea si racirea rapida a tevilor produse continuu pot produce o anumita distorsiune, astfel incat urmatoarea etapa este o indreptare mecanica. Outokumpu foloseste mai multe metode, dar cea mai comuna este indreptarea transversala. Aceasta metoda produce o conducta dreapta cu o sectiune circulara uniforma, cu cat mai putina deformare posibila.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura